Cuma

PİLİÇ TOPKAPI


Geçtiğimiz hafta sonu Hilal'in nişanlısı ve ailesini yemeğe davet etmiştik. Onlarda kırmayıp icabet etmişlerdi. Davet soframda yer alan bu yemeğide hepimiz çok beğenerek yemiştik. Tarif Nurap'e ait. Biz çok beğendik sizlerede tavsiye ederim. Orjinali için http://nuralp.blogspot.com adresine bakabilirsiniz.  

MALZEMELER:
  • 8-10 adet derili piliç pirzola (ızgaralık hazırlanmış but),
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 Çay kaşığı safran,
  • Tuz,
  • 1 su bardağı sıcak su,  
YAPILIŞI:  
  • Öncelikle tencereye yağlarımızı koyup eritiyoruz. 
  • Yıkadığımız pirinçlerimizi ilave edip Kavuruyoruz. 
  •  Ardından tuzunu , safran ve sıcak suyunu ilave edip kapağı kapalı pişiriyoruz.
  • Bu arada pirzolalık etlerimizin derilerini kenarlarını koparmadan dikkatlice cep gibi ayırıyoruz.
  •  Pilavımızı deriyle etin arasında kalan cep gibi kısma dolduruyoruz.
  •  Fırın tepsimize yerleştiriyoruz. 
  • Üzerlerine yoğurt sürebilirsiniz.
  •  200 C fırında etler pişine kadar tutuyoruz. 
  •  Sıcak servis ediyoruz.

Not: Pilavın diri olması sizi endişelendirmesin.
Fırında piliçle birlikte biraz daha pişince tam kıvamında oluyor.






10 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

harika gözüküyor ve inanılmaz canım istedi..

Ellerine sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Mahperi dedi ki...

Harika ve çok lezzetli görünüyor. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık

mintininmutfağı dedi ki...

çok şık bir yemek olmuş.gerçekten davet sofrasının baş tacı olacağı kesin.yeni gezdiğim bu lezzetli bloğu çok beğendim.emeklerinize sağlık arkadaşım...

umutluhayat dedi ki...

muhteşem görünüyor.ellerinize sağlık

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Merhabalar ablacığım,hoşgeldin.
Piliç Topkapı enfes bir tat! Süper görünüyor,ellerine,yüreğine sağlık.
Cep mevzuu çok hoş olmuş,ben tüm olarak yapıp,dilimlere ayırıyorum,böyle de deneyeceğim.
Sevgilerimi gönderiyorum

Eylem dedi ki...

çok leziz gözüküyor.mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.

Gelibolu17 dedi ki...

Etkinliğimize buyrun.

Gönderen:gelibolu17

HTTP://PORSELENDEMLİK.BLOGCU.COM

HTTP://GELİBOLU17.BLOGSPOT.COM

TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-4-EV SAHİBELİĞİNİ


11 AĞUSTOS 2010 - 1 EYLÜL 2010

tarihleri arasında GELİBOLU17/MİDEDENKALBE.BLOGSPOT.COM adresimde
ben yapacağım.
her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,sayfamda severek yayınlayacağım...
şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum...
sevgiler

Not: Gündüz evimde MUKABELE okuttuğum için yolladığınız tariflerinizi yayınlamakta gecikirsem lütfen kusura bakmayın,mümkün olduğunca geciktirmemeye çalışacağım,olabilecek gecikmeler için şimdiden affınıza sığınarak özür dilerim..
sevgiler,selamlar

hilal dedi ki...

bu yemek gerçekten süperdi anne, ama sen çıtayı o kadar yükselttin ki ben nasıl yetişeceğim bilemiyorum:))

Adsız dedi ki...

Cok hos gøruluyo hele bide orucken