Geçtiğimiz hafta sonu Hilal'in nişanlısı ve ailesini
yemeğe davet etmiştik. Onlarda kırmayıp icabet etmişlerdi. Davet soframda
yer alan bu yemeğide hepimiz çok beğenerek yemiştik. Tarif Nurap'e ait. Biz çok
beğendik sizlerede tavsiye ederim. Orjinali için http://nuralp.blogspot.com
adresine bakabilirsiniz.
MALZEMELER:
- 8-10 adet derili piliç pirzola (ızgaralık hazırlanmış but),
- 1 su bardağı pirinç,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 Çay kaşığı safran,
- Tuz,
- 1 su bardağı sıcak su,
- Öncelikle tencereye yağlarımızı koyup eritiyoruz.
- Yıkadığımız pirinçlerimizi ilave edip Kavuruyoruz.
- Ardından tuzunu , safran ve sıcak suyunu ilave edip kapağı kapalı pişiriyoruz.
- Bu arada pirzolalık etlerimizin derilerini kenarlarını koparmadan dikkatlice cep gibi ayırıyoruz.
- Pilavımızı deriyle etin arasında kalan cep gibi kısma dolduruyoruz.
- Fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- Üzerlerine yoğurt sürebilirsiniz.
- 200 C fırında etler pişine kadar tutuyoruz.
- Sıcak servis ediyoruz.
Not: Pilavın diri olması sizi endişelendirmesin.
Fırında piliçle birlikte biraz daha pişince tam kıvamında oluyor.
9 yorum:
harika gözüküyor ve inanılmaz canım istedi..
Ellerine sağlık
Hayırlı cumalar. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Harika ve çok lezzetli görünüyor. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık
çok şık bir yemek olmuş.gerçekten davet sofrasının baş tacı olacağı kesin.yeni gezdiğim bu lezzetli bloğu çok beğendim.emeklerinize sağlık arkadaşım...
muhteşem görünüyor.ellerinize sağlık
Merhabalar ablacığım,hoşgeldin.
Piliç Topkapı enfes bir tat! Süper görünüyor,ellerine,yüreğine sağlık.
Cep mevzuu çok hoş olmuş,ben tüm olarak yapıp,dilimlere ayırıyorum,böyle de deneyeceğim.
Sevgilerimi gönderiyorum
çok leziz gözüküyor.mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.
bu yemek gerçekten süperdi anne, ama sen çıtayı o kadar yükselttin ki ben nasıl yetişeceğim bilemiyorum:))
Cok hos gøruluyo hele bide orucken
Yorum Gönder