Salı

Pufuduk Hamur Kızartması


Sahur geceleri ve kahvaltıda severek yenilen çıtır ve pufuduk lokmalar bizim vazgeçilemezlerimizden.Yine Kardeşim Haticeden bir tarif.
Malzemeler:
  • 2 Su bardağı Un
  • 1/2 paket maya (küçük)
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • Su
  • Kızartmak için sıvı yağ,
Yapılışı:
  • Un,Maya,Tuz ve su çırpma telinin yardımıyla çırpılarak karıştırılır.
  • Hamurun kıvamı kek hamurunna yakın yada biraz daha kayu kıvamlı olmalıdır.
  • Karıştırılan hamur üzeri kapatılarak 20-30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Avuç yardımıyla alınarak sıkılıp,suya batırılmış kaşıkla kesilerek kızgın yağa bırakılır.
  • Kızaran lokmalarımız kağıt peçetede dinlendirilip servis yapılır.
Not:Aynı malzeme tussuz pişirilerek yağdan alınıp şuruba atıldığında lokma tatlısı olur.

Afiyet olsun
Technorati Etiketleri: ,,
 DSC00206 DSC00207 DSC00208 DSC00209 DSC00211
DSC00213 

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Çocukluğumun tadı.Annem yapardı bizde kapış kapış yerdik. Reçelle,peynirle çok güzel olur. Yanındada çay olacak tabii.
Tatlısıda kandillerde daha çok yapılır bizde. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Sayfanızı bir süredir takip ediyorum.Ve merakla bekliyorum yeni tariflerinizi.
Ayy bu ne güzel bir görüntü.Ramazan günü insanı acıktırıyor. Olsada sahurda yesek. :)

:)den dedi ki...

Fotoğraflar o kadar güzel ki fazlasıyla tarifin önüne geçmiş durumda:)
Ellerinize sağlık...

Damak Tadı dedi ki...

Hamur kızartmasını bende çok severim..Sizde ne kadar güzel hazırlamışsınız ellerinize sağlık..Sevgiler..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Hadiye hanım,

Ben bu tür hamur kızartmalarından vazgeçeli çoook oldu.Ama bu fotoğraflar öyle güzel anlatıyor ki
(tam da sevdiğim gibi vişne reçeli ve beyaz peynirli)biran evvel ya mutfağa girip yapma isteği ya da derhal bloğunuzdan uzaklaşma fikri arasında gidip geliyorum.

Ellerinize sağlık.

Sevgilerimle,

daimamutfak dedi ki...

Bu tür kızartmalar sabah kahvaltısında ne güzel oluyor helede güzel bir reçel ve iyi bir peynirle nefis..Ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Kaşığı suya değil de sıvıyağa batırırsanız yağ sıçramasının da önüne geçebilirsiniz. Elinize sağlık