Cuma

EĞER ÇALIŞAN BİR KADINSANIZ... & MISIR UNLU PATATESLİ BÖREK



Sabahları işe gelince ilk yaptığım şey günlük işlerimi ve ajandamı şöyle bir kontrol ettikten sonra, Öncelik sırasına göre işlere dalarım. Maillerime cevap yazar, Hazırlanacak belgeleri hazırlarım. Akşama kadar belki kırk kişiyle telefonla konuşur, organizasyonları yaparım. Öylesine yoğun geçer ki günüm akşamın nasıl olduğunu anlamam.
 Aslında tamda akşam olmuş dediğimde başlar ikinci parti planlarım.
Evde yemek varmı?
Varsa yanına ne yapayım diye düşünürüm. Yapmayı planladığım ilave yemek malzemelerimin hangileri eksikse yolda markete uğrayıp almalıyım planları yaparım. 18:10 gibi çıktığım işyerimden markete de uğrarsam 20:00 gibi eve ulaşırım. Yemekleri ısıt ilaveleri hazırla, salata yap, sofra kur……… Off suyu unutmuşum. Dur peçete getiriyorum……..  Siz başlayın ben geliyorum, Kapıya ben bakarım, ……… Telefonu ben açarım (beni arıyorlardır % 95 ), Ev soğuk kaloriferi açarmısın (odasından kızım seslenir),  
Yemekler yenilince sofrayı kaldır. Bulaşıkları yıkamadan önce yarınki yemeği hazırla, pişerken Çay suyu koy, bulaşıkları yıka. Çayı demle. Hadi elin değmişken tepsiyi de hazırla bardak şeker vs. Çiçekler niye boynunu bükmüşler? Ah canlarım özür dilerim sizi susuz bırakmışım. …… Anneeeee siyah pantolonum yıkandımı?  Yarın giymek istiyorum. Banyoya koş çamaşırları seç koyu renklileri makineye at yıkansın ki sabaha kadar kurusunlar. Oda ne lavabo kirlimi ne ! Hemen temizleyici ile ov temizle. Dur aynaya da su sıçramış onu da temizle. 
Çay demini almış bardakları doldur…………Aaa  bu arada meyveleri yıkayım da süzülsünler.
Nihayet çaya sıra geldi. Oh biraz oturabilirim belki çay içerken de dinlenirim………. 
-       Çayın yanına yiyecek bir şey yok mu hatun?  :(  
-       Yok …….. Ama bisküvi var getireyim mi? ♪♫•´¯`•Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ .¸¸.•♫♪  canım.

Ben yürekli kadınları seviyorum, oldukları gibi, göründükleri gibi, içten, samimi cesur, çalışıp , didinip yaşayan kadınları. . Hayat ne şekilde zorlarsa zorlasın hepsinin  tüm zorlukların üstesinden geliyorsunuz.  Sizin bile farkında olmadığınız bir gücünüz var. İş mi ? kim korkar. Ooooo biz ne işlerin üstesinden geldikte kimse fark etmedi bile .
Öylesine alışmışız ki her kesi, her işi sırtımızda taşımaya. .. Bazen kaçmak istiyorum .........kırlara , yok yok dağlara, dağlar daha uzak kimse yetişemez kimse bulamaz beni. Ohhh kafamı dinlerim. Ruhumu dinlendiririm. Yetişme, yetiştirme telaşı olmadan sakin mutlu yaşarım
Ben yürekli kadınları seviyorum, oldukları gibi görünenleri, içten, samimi  kadınları seviyorum. Eğer çalışan bir kadınsanız, hayalleriniz idealleriniz varsa engellemelerde hemen gelip sizi buluyor. Bunu çevrenizdekiler, ailenizde dahil farkında olmadan yada isteyerek yapıyorlar. Belkide sizi kaybetmek istemiyorlar.
Eğer çalışan bir kadınsanız beni anlarsınız. 

Kızhatce de görmüştüm bu börekleri denedim çokgüzel oldular. Çayın yanındada iyi gidiyor.
Malzemeler:
  • 6 Adet yufka,
  • 1 Su bardağı sıvıyağ,
  • 1 Su bardağı mısır unu,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1 yumurta sarısı(üzeri için)
İç Malzemesi:
Patatesli: Haşlanmış ezilmiş patatesler bol kuru soğanla kavrulur. Baharat ilavesiyle tatlandırılır.
Kıymalı: Bol kuru soğan ve kıyma kavrulur. Varsa Yeşil biber ve domatesteilave edilir baharat ve tuzla tatlandırılır.
Ispanaklı: Kavrulmuş çok az kıyma ve bol soğan, yıkanıp iyice kurutulmuş ve sadece yaprakları incecik kıyılmış ıspanakla buluşturulup baharatlarla tatlandırılır.(ıspanaklar pişirilmez)
Peynirli: Evde kalmış her nevi peynir birleştirilip maydanoz ilavesi ve kırmızı biberletatlandırılır. Kuru soğanda ilave edilebilir harika oluyor.
YAPILIŞI:
  • İlk yufka masaya serilir,sıvıyağla yağlanır
  • Su bir kaseye konulup her yufkaya elinizle serpiştirilir.
  • Üzerine mısır unu serpiştirilir.
  • ikinci yufka serilir,yine sıvıyağ,su ve mısır unu işlemi yapılır....
  • Yufka ikiye katlanır sıvıyağ,su,mısır unu tekrarlanır,
  • Geniş kenarına hazırlanan iç bol bol koyulur ve rulo yapılır,
  • 5 cm. büyüklüğünde kesilir,tepsiye dizilir,üzerine yumurta sarısı sürülüp mısır unu serpilir,
  • önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir...
  • Çıtır çıtır oluyorlar.
Afiyet olsun.

16 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

bende yapıyorum mısır unlu harika oluyor ellerine sağlık sevgiler...

mine dedi ki...

ellerine sağlık, çalışan kadınların işleri gerçekten çok zor
çalıştığım zamanlar iyiki bekardım diyorum bazen : )

Unknown dedi ki...

anlattıgın tempodan başım döndü inanki.Bende bir zamanlar böyleydim.ama şimdilerde ara verdigim için rehavet çöktü bana.Çalışan kadın,eş ve anne olmak çok zor gerçekten.Allah kolaylıklar versin.

HADİYE dedi ki...

olsada yesek suzan Merhaba,

Hazır yufkalı börekler hep bir birinin aynısı oluyor biliyorsun Ancak bu börek diğerlerinden farklı ve Evet harika oluyor.

HADİYE dedi ki...

Merhaba Mine,

Çalışmak güzel aslında ben çok seviyorum çalışmayı.Ancak benmi böyle alıştırdım yoksa bizim evdekilermi farklı anlamadım. Diğer çalışan hanımların ev işleri nasıl paylaşılmış? Nasıl yapıyorlar bilmiyorum.Bizim Evdeki her iş benden bekleniyor.

HADİYE dedi ki...

Teşekkür ederim Eylemciğim.
Evet bu her günki yaşantım. Bazen dahada yoğun oluyor. Genelde başedebiliyorum. Bazende isyanları oynuyorum. Allah cc sağlık versin diyorum. Yapacak bir şey yok.

Tarif diyarı dedi ki...

Bloğumu ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum hadiye hanım.Yayınladığım bir kolyeden istemişsiniz ben sadece kendime ve arkadaşlarıma hediye olarak yapıyorum satmak için hiç yapmadım.Bu aralar çok yoğunum ama ilk fırsatta size hediye olarak yapıp göndermek isterim bana adresinizi yazarsanız en kısa zamanda bir blogcu arkadaşım olarak sizede hediye edebilirim.Sevgiler
Bu arada börekte nefis olmuş ellerinize sağlık.

sedoş dedi ki...

anneemmmm tamam bundan sonra pantolonum yıkandı mı diye sormam tshirtüm ütülendi mi diye sorarım :P şaka şaka tamam artık sana daha çok yardımcı olcam söz =)

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık böreğiniz harika denemek isterim mutlaka sevgiler...

Narince dedi ki...

Temponuza yetişmek ne mümkün? İşiniz çok zor, içim daraldı. Kolay gelsin diyeceğim ama, ne derece doğru bilemedim o)

Adsız dedi ki...

Bu harika bir yararlı bir kaynak sunmak olduğunu ve bu eksik ücretsiz veriyoruz. Ben özgür bir kalite yararlı bir kaynak sağlama değerini anlamak web sitelerini görme seviyorum. Bu program etrafında geliyor ne ekersen yaşlı.

Adsız dedi ki...

Bu konuda bilmek çok açık var. Ben de Özellikler bazı iyi puan yaptığımı düşünüyorum. çalışma, büyük iş tutun!

Tijen dedi ki...

Hadiye'ciğim,
Nasılsın arkadaşım? Blog yasakları ve arya giren bir seyahat nedeniyle komşularımı ihmal ettim son zamanlarda. Artık toparlanma ve herkese yeniden merhaba deme zamanı. Sevgiler.

Tijen dedi ki...

Bilmiyordum Hadiye'ciğim, sağol haber verdiğin için!

Uzm.Diyetisyen Zuhal Safiye dedi ki...

Hadiye Ablacım Hayırlı Cumalar

Tadına baktığım bu güzel böreğinizi yapan elleriniz hep razı olunmuş lezzetlere vesile kılınsın İnşallah.

HADİYE dedi ki...

Allah cc razı olsun Safiye hanım.