Cuma

İNCİRLİ MUHALLEBİ

 Adsız

Dile kolay tam 27 yıl.16 yaşındaydım Telekom’da işe başladığımda.Babamla hakime çalışmak istediğimi söyleyip yaşımı büyütmüştük.Mahkeme kapısından 16 girip 19 olarak çıkmıştım.Çocuktum daha.İşe annem götürüp getirdi bir hafta yolları öğrenebilmem için.Emekli olduğumda orta yaşlı bir insandım.Bütün ömrüm çalışarak geçti.Halada çalışıyorum.Bu süre zarfında yüzlerce arkadaşım oldu.Çoğunun ismini unuttum.Zaman zaman hatırlıyorum bazılarını.O günlere dair bir sürü anım var.Güzel günlerdi.Gençliğim, evliliğim kızlarımın doğması büyümesi hep o zamanlara rastlar.Bir ömür geçirdim diyebiliriz. Bazı dostlar edindimki dostluğumuz hep sürecek.

Fotoğraf0222

Geçen hafta sonu bu dostlarımdan Hande, Özgül ve Ben Neşe’ye gittik.Uzun süredir görüşememiştik.Çok özlemişim hepsini.Neşe bize öyle güzel bir sofra hazırlamıştıki hangisini yiyeceğimizi şaşırdık.Masadaki bu tatlı ise özel bir tada sahipti  sizlerle paylaşmayı hak ediyor.İncir sevenler denesin mutlaka.

Adsız3

MALZEMELER:

KEK :

  • 3 YUMURTA
  • 1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1/2 SU BARDAĞI UN
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 15 TANE İNCİR (ÖNCEDEN ISLATILMIŞ VE DOĞANMIŞ)
  • 1/2 SU BARDAĞI CEVİZ
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ

MUHALLEBİ:

  • 1 KG SÜT
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI BUĞDAY UNU
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
  • 3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

YAPILIŞI:

  • YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR.
  • DAHA SONRA YAĞ,UN VE KABARTMA TOZU EKLENİP KARIŞTIRILIR.
  • EN SON DOĞRANMIŞ İNCİR VE CEVİZ EKLENİP TEKRAR KARIŞTIRILIR.
  • YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR.175 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.

MUHALLEBİ İÇİN TÜM MALZEME BİR TENCEREYE KONUP PİŞİRİLİR.

ILIKLAŞINCA İÇİNE 1 PAKET KREM ŞANTİ İLAVE EDİLİR VE ÇIRPILIR. 
NOT:MUHALLEBİ,KEK FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ ÜZERİNE DÖKÜLÜR.
GAMZE AYTEPE

Fotoğraf0223

 

 

Afiyet olsun

19 yorum:

Özlem dedi ki...

Çok lezzetli bir tatlı olmuş, arkadaşının ellerine sağlık. Ben de yakında emekli oluyorum, birkaç ay kaldı ama kenara çekilmeyi düşünmüyorum, gücüm olduğu müddetçe devam. Ama arkana dönüp baktığında ne kadar uzun bir yol geldiğini fark ediyosun.
Çalışmak güzel şey...allah elden ayaktan düşürmesin kimseyi, tabii ağız tadıyla...daha nice yıllar dilerim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bloğunuzu yeni keşfettim tarifleriniz çok hoşuma gidiyor.Değişik tariflerde görüşmek üzere Allah kolaylık versin.

derya dedi ki...

Canım benimde 23.senem çalışma hayatında.Gençlik çalışarak akıp gitti Rabbim sağlık versin.Tatlın harika ellerine sağlık çok öpüyorum...

umutluhayat dedi ki...

çok güzel olmuş arkadaşınızın ellerine sağlık.bende incirli muhallebiyi uzun süredir denemek istiyorum inşallah diyetten sonra

rumma dedi ki...

Ellerinize sağlık harika görünüyor..sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm çok değişik ve lezzetli ellerine sağlık canım..

Mutlu hafta sonları:)

Vakit Buldukça - EsEr dedi ki...

Arkadaşınızın eline sağlık. Sevgiyle kalın.

GeCe dedi ki...

inciri çok severim aklıma yazdım bu tarifi erken çalışmaya başlamıssın ve çok da çalışmıssın ama şimdi mesela ben emekli olabileceğimi düşünemiyorum bile artık hayal oldu

yeşim dedi ki...

bir kadını ağlatırken çok dikkat edin
çünkü ALLAH gözyaşlarını sayar

kadın;erkeğin kaburgasından
yaratıldı,ayaklarından yaratılmadı
öyle olsaydı ezilirdi
üstün olsun diye başındanda yaratılmadı

AMA GÖĞSÜNDEN YARATILDI......

Eşit olsun diye
kolun biraz altında...Korunsun diye
KALP HİZASINDA SEVİLSİN DİYE!!!

KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN....
SEVGİLERİMLE....

HADİYE dedi ki...

Canlarımmmm
Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sevgilerimle*

Özlem dedi ki...

Canım tekrar uğradım :) Dünya kadınlar gününü kutlamadan edemedim, sevgiler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok sevdiğim ve severek yaptığım bir tatlıdır.
Nefis görünüyor, arkadaşınızın ellerine sağlık..

NarincE dedi ki...

Methini duymuştum bu tatlının, denemeli mutlaka!

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar canim, harika bir tatli olmus senin ve arkadasinin ellerine saglik.
Sevgilerimle....

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık hımmnefis gözüküyor...

DUSBAHCESI dedi ki...

Mis gibi! Ellerine saglik.

LEZİZCE dedi ki...

DAVETİYE

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://lezizce.blogspot.com/
56. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
18 MART 2010-1 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://lezizce.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 56.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

Filiz Kaderoğlu dedi ki...

Hadiyeciğim,

Tatlıyı daha öne yemiştim ve tadına bayılmıştım. İşyerinden bir arkadaşım yapıp getirmişti.(Onun da kulakları çınlasın:))Ama yapmak bugüne kısmet oldu. Çok güzel ve hafif bir tatlı oldu. Hatırlattığın için teşekkürler...
Öpüyorum...

Cafe Gusto dedi ki...

ziyaretin ve güzel dileklerin için teşekkür ederim.Bu tatlının adı sanki başka birşey olmalı.Bende çok sık yaparım ama incir deyince insanların yüzü değişiyor.Oysa yediklerinde çok farklı ve özel bir lezzet.Sanırım adı incir sevmeyenleri korkutuyor.Ayrıca yer açmayı düşünüyormuşsun inanılmaz zormuş eve ne bir hayrım dokunuyor ne de halim kalıyor...sevgiler...