Salı

KUBBE KEBAP


   

    Değişik bir yemek yapma arayışı sonucu ortaya çıktı bu KUBBE KEBAP. Daha önce kâğıt kebabı yapıyordum. Fırın kâğıdı içinde pişiriyordum. Sonra yufkanında arasında yapabileceğim fikri doğdu. Tabi web de gördüğüm binlerce tarifinde etkisi var. Uyarladım desem daha doğru olur.  Biz çok sevdik. Dışı Çıtır, İçi yumuşak, ve tabii kuzu etinin dayanılmaz lezzeti.
Malzemeler:
  •   1,5 kg kemiksiz kuzu eti, 
  •  1 su bardağı bezelye,
  •  1 büyük havuç,
  •   3 kaşık tereyağı.
  •   6 adet hazır yufka
  •   1 yumurta,
  •   1 çay bardağı yoğurt,
  •  1 kahve fincanı sıvı yağ,
Beşamel sos:
  •    1 Su bardağı süt
  •    2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  •    2 yemek kaşığı tereyağı
  •  1 su bardağı rendelenmiş kaşar.     
Yapılışı:
  • Fındıktan biraz büyük doğranmış etler tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Suyunu çekince tereyağı ilave edilip kızartılır.
  • İçine bezelye ve zar gibi doğranmış havuçlar ilave edilir ve 15 dakika daha pişmesi sağlanır.
  • Ilıması için bir kenara alınır
  • Bu arada yumurta, sıvıyağ ve yoğurt karıştırılır.
  • Bir yufka tezgâha serilir ve bu karışımın 3/1 i yufkaya yayılır.
  • Üzerine ikinci yufka serilir.
  • Yufkalar karelere ayrılır. ( 6 parçaya )
  • Çorba kâsesinden daha küçük bir kâseye 1 parça yufka serilir.
  • İçine pişen etten konur.
  • Sarkan kenarlar üzerine kapatılıp, yağlanmış tepsiye ters çevrilir.
  • Bütün yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.
  • Un ve tereyağı hafif kavrulur.
  • Süt hızla karıştırılarak ilave edilir.
  • Koyulaşınca ocaktan alınır ve ılıması için beklenir.
  • Beşamel sos yufkaların üzerine 1-2 kaşık sürülür.
  • 180 derecelik ısınmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Pembeleşince fırından çıkarılıp üzerlerine kaşar peyniri rendesi konur ve tekrar fırına sürülür.
  • Kaşarlar eriyince fırından çıkarılır ve ılık servis yapılır.
Notlar:
  • Bezelye havuç yerine, Domates ve yeşil biber de çok güzel oluyor.
  • Yanında patates fırında ya da Patates püre çok yakışıyor.
  • Bir gün önceden hazırlanıp, ertesi gün pişirilebilir.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

bu aksam iftara 12 kisi misafirim var sahane oldu tskkrlr.....:-D