Cuma

GÜL TATLISI





Dün Nilay sürpriz yapıp bize tatlı yapmak istediğini söyledi. Bende severek kabul ettim. İşte bu GÜL tatlıları Nilay’ın eseri. Ellerine sağlık Nilaycığım.

Dün Nilay sürpriz yapıp bize tatlı yapmak istediğini söyledi. Bende severek kabul ettim. İşte bu GÜL tatlıları Nilay’ın eseri. Ellerine sağlık Nilaycığım.

Malzemeler :
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  •  200 gr tereyağı
  •  Aldığı kadar un
  • 1 adet Kabartma tozu
  • 1 adet Vanilya
  • Fındık /ceviz
Şerbeti İçin
  •  3 su bardağı şeker 
  • 3,5 su bardağı su
  • ¼ Limon Suyu,
Yapılışı:
  •  Öncelikle Su ve şeker bir tencerede ocağa konur ve her noktadan kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilip bir iki taşım kaynatılıp soğuması için bırakılır.
  • Tereyağı kızarmasına izin vermeden eritilir
  •  Derin bir kap içerisin de sıvı yağ, yoğurt, irmik ve tava da erittiğiniz tereyağı güzelce karıştırılır.
  • Bir bardak yardımıyla yavaş yavaş un ilave edilir.Ele yapışmayan Yumuşak bir hamur elde edilir.
  •  Hamur merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açılır.
  • Çay bardağının ağzı ile küçük daireler şeklinde kesilir.
  • Oluşturduğunuz dairelerden 3 tanesini uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde yan yana dizilir.
  • İlk dairenin uçlarına fındık isteğe göre ceviz yerleştirip rulo şeklinde sarılır.
  • Ruloları ortadan ikiye kesip gül şekli verilir.
  • Kesildiği yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  • 80 derecede fazla kızartmadan pembe oluncaya kadar kızartılır.
  • İlk sıcağı çıktığında soğuk şerbet dökülür.
  • 3-4 saat sonra servis edilebilir.

1 yorum:

Merve Özdemir dedi ki...

Sunumu ve lezzeti gerçekten harika. Hadiye Abla paylaşım için sana, tarif için Nilay'a teşekkür ediyorum. Yapım aşamasında ilk başlarda zorlandım ama sonra pratikleşiyor :) Blog benim gibi yeni başlayanlar için oldukça faydalı, farklı tarifler insanı heveslendiriyor :)