Salı

SAKSI KEBABI

 Patlıcanı severmisiniz?  Bende çok severim. Yazın hertürlü yemeğini yaparım severekte yeriz. Bu yemeği ilk kez bir ramazan iftarında pişirmiştim. Çok beğenmişti misafirlerim. Değişik bir sunum. Tavsiye ederim.
Malzemeler:

  • 4-5 adet en büyüklerinden patlıcan (oldukça kalın olsun-yada bostan patlıcanının küçükleri)
  • 1/2 kğ büfteklik et ,
  • 2 domates,
  • 1 Kuru soğan,
  • 2-3 Yeşil Biber,
  • Tuz,kırmızı ve kara biber,
  • Salça 1 Yemek kaşığı,
  • Tereyağ,
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
  • Patlıcanları 4 parmak genişliğinde kesin,
  • Alacalı soyup , İçlerini oyun,İçlerini oyarken dikkat edin ince olmasınlar.
  • Tuzlu suda bekletin (10-15 dakika)
  • Büftekleri küp küp doğrayın,
  • Tereyağında kavurun, 
  • Suyunu çekince küçük doğranmış yeşil biberi ilave edin biraz pişsin,
  • Küp küp doğranmış 1 adet domatesi de ilave edin,  domateslerde eriyince tuzunu ve baharatlarını ilave edin ocaktan alın.
  • Acısı çıkan patlacanları iyice süzüp kurulayın,
  • Kızgın yağda kızartın,
  • Kızaran patlıcanları geniş yayvan bir tencereye veya borcama dizin,
  • İçlerini sotelenmiş et ile doldurunç
  • Üzerlerine domates ve biberden kapak yapın.
  • Salçayı sıcak suda eritin az tuz ilave edip  patlıcanların dibine dökün 1 parmak kadar,
  • Borcamda ise fırına sürün.180 derecede 20 dakika yetrli,
  • Tencerede ise ocakta pişirin 15-20 dakika.
Yanında pirinç pilavı ve karpuz ikram etmeyi unutmayın canlarım. Birde yerken beni anmayı   :)

Afiyet Olsun,


7 yorum:

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

patlıcana bayılırım,ellerinize sağlık.sevgiler...

nilayy dedi ki...

Hadiye ablacım ellerine sağlık çok lezzetli bir yemekti , bunu tadabildiğim için şanslıyım sanırım :)

HADİYE dedi ki...

Merhaba Arzu,

Palıcanı sevmemek mümkünmü? Denemeni tavsiye ederim canım.
Sevgiler*

HADİYE dedi ki...

Nilay cığım Selam canım,

Desene mutlu azınlıktansın. Bencede çok güzel bir yemek. Afiyet olsun.

ilhan dedi ki...

Aslında bu yemek Yunan Patlıcanı diye geçer. Bir de fırından çıkarmadan az önce üzerine rende kaşar serperseniz daha da lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık.

pelin dedi ki...

her zamanki gibi döktürmüşsün hadiye abla ellerine sağlık

pelin dedi ki...

Aslında şuan işyerimdeyim oturmuş yemek tarifleri defteri yapayım dedim başladım tarif leri yazmaya sonra hadiye ablamın bu güzel blogu aklıma geldi defter yazmaktan vazgeçtim iyiki varsın ellerine sağlık bu blogu düzenlediğin için teşekkür ederim