Çarşamba

RAMAZAN-YORGUNLUK-BLOGUM * KAYGANA*«•===•===♦===•===•»




Merhaba sevgili dostlarım. Mutlu bir Ankara sabahından hepinize sevgiler. Uzunn bir zaman geçti bloğuma yazı eklemeyeli. Aslında özledim ancak canım hiç istemedi yazmayı.İş yerindeki yoğunluk bütün günümü alan koşturmacalar beni oldukça yoruyor.
Boya badana derken epey uzak kaldım sizlerden.Bir de Ramazan başladı ve ben iyice iptal vaziyette , sadece günlük zorunlu işlerimi yapabilecek durumdaydım. Yeni aldığım fotoğraf makinam çekmez olunca iyice koptum blog aleminden. Dün gece sahura yaptığım kayganayı cep telefonumla resimlemeye çalıştım. Hepsi berbat çıktılar. Net resimler çekebilmek ve yayınlamak bu alemde en önemli unsur bunu bir kez daha anladım. Alet işler el öğünür diye bir tabir var. Blogun varsa helede yemek blogun Olmazsa olmazı , mutlaka iyi bir makinaya ihtiyacın var. Şimdilik yapacak bir şey yok maalesef. Bu resimlerle idare edeceğiz. En azından kızım herhangi bir tarifimi denemek istediğinde bu tarife ulaşabilecek. Gerçi mısır unlu börekle ilgili eleştiri almıştım kendisinden neden yapılış aşamalarını resimlemedin diye. Mutfakla yeni haşır neşir olanlar için küçük detaylar önem arz edebiliyor. Bu noktalara dikkat etmeliyim.
Bu kayganaları birseninmutfagi.com dan almıştım. Sahurda evde ekmek olmayınca imdadıma yetiştiler. Yanında çay ve kahvaltılıklarla severek yedik.



MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet sivribiber
  • 5-6 sap Maydanoz
  • 2 tane Yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1/2 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Kırmızı acı biber
  • 1 çay bardağı kadr Sıvıyağ (pişirirken gerekli)
  • 1,5 Su bardağı Un
YAPILIŞI:
  • Su, Yoğurt ve Yumurtayı bir kasede çırpalım.
  • İiçine tuz,baharat,küçük doğranmış yeşilliği koyup karıştıralım.
  • Un ilave edip krep kıvamına getirelim.
  • Herhangi bir teflon tavayı ocağa koyup ısıtalım (Ben yumurta tavasında yaptım)
  • Tavayı çok az yağlayalım ( Bir tatlı kaşığından az )
  • Kaşıkla yada küçük bir kepçe ile hamurdan tavaya döküp çift taraflı kızartalım.
  • Kayganaların büyüklüğü Çay fincanı tabağı kadardı.
Bu malzemelerle 8 tane kayganam oldu. Yeşillikler çok yakışmıştı. Bir dahakine peynirli ve patateslisinide deneyeceğim. Zeytinliside güzel olur diye düşünüyorum. Salam sosis küçük doğranıp ilave edilebilir hamura. Yani hangi malzeme ile yaparsanız olur.

         





6 yorum:

!ÇİMDEN GELDİGİ GİBİ~~~ dedi ki...

Acaba hangi yöreye ait?çok güzel görünüyor ekrana yapıştım:))

HADİYE dedi ki...

Merhaba İçimden geldiği gibi,

Sanırım bu kayganalar en çok karadeniz bölgesinde yapılıyor. Ancak anadolunun her bölgesinde değişik isimlerle yapıldığını biliyoruz. Akıtma, Krep vs gibi.

Sevgiler*

GÜLSÜM dedi ki...

ellerinize sağlık... harika görünüyor...

Hilal dedi ki...

oleyy oleeyy oleeyy annem blogunu nihayet güncelledi.

A y ş e g ü l 38 :) dedi ki...

Mikemmel sin teyzeciğimm.Çok güzel görünüyorlar.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yemek denedim ve çok hoş bir tadı var denemenizi tavsiye ederim.