Salı

KABAK DOLMA

KABAK DOLMA

DSC00223

Malzemeler:

  • 1 kg kabak,
  • 250 gr kıyma,
  • Yarım su bardağı pirinç,
  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
  • 1 tatlı kaşoğı tuz,
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu,
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 domates,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytin yağ,

Yapılışı:

  • Kabakları kazıyıp kabuklarını temizleyelim,
  • 2 yada 3 e bölüp içlerini oyalım,
  • Domateslerin kabuklarını kesip dolmalara kapak hazırlayalım,
  • Kalan domatesleri rendeleyelim harca katalım,
  • Kıyma ,pirinç ve diğer malzemeleri karıştırıp iç harcını hazırlayalım,
  • Harcı kabaklara 1 cm aşağıdan doldurup üzerlerine domatesten kapak takalım,
  • Derince bir tencereye yağımızı koyup eritelim.
  • Salçayı ilave edip ezelim.
  • 1 çay kaşığı tuz ilave edip dolmalarımızı dizelim,
  • Dolmaların üzerine yaklaşacak kadar sıcak su ilave edelim,
  • Kısık ateşte pişirelim.

Afiyet Olsun.

Not:

Dolmaların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.

Bu malzeme ile 10 adet dolmanız oluyor.

DSC00222

Technorati Etiketleri:

1 yorum:

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)