KABAK DOLMA
Malzemeler:
- 1 kg kabak,
- 250 gr kıyma,
- Yarım su bardağı pirinç,
- 1 tatlı kaşığı nane,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
- 1 tatlı kaşoğı tuz,
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu,
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 2 domates,
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytin yağ,
Yapılışı:
- Kabakları kazıyıp kabuklarını temizleyelim,
- 2 yada 3 e bölüp içlerini oyalım,
- Domateslerin kabuklarını kesip dolmalara kapak hazırlayalım,
- Kalan domatesleri rendeleyelim harca katalım,
- Kıyma ,pirinç ve diğer malzemeleri karıştırıp iç harcını hazırlayalım,
- Harcı kabaklara 1 cm aşağıdan doldurup üzerlerine domatesten kapak takalım,
- Derince bir tencereye yağımızı koyup eritelim.
- Salçayı ilave edip ezelim.
- 1 çay kaşığı tuz ilave edip dolmalarımızı dizelim,
- Dolmaların üzerine yaklaşacak kadar sıcak su ilave edelim,
- Kısık ateşte pişirelim.
Afiyet Olsun.
Not:
Dolmaların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
Bu malzeme ile 10 adet dolmanız oluyor.
Technorati Etiketleri: Kabak Dolma
1 yorum:
hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)
Yorum Gönder