Cuma

ŞAMBALİ TATLISI





Webde gezinirken Şule ve Haticenin blogunda gördüm bu tarifi ve hemen yapmaya karar verdim.Tabii benimki yaptığım değişiklik sonucu Revani'mi oldu yoksa Şambali'mi bilemiyorum. Ama yiyenler çok beğendiler ve yeniden yapmamı istediler.

İçindekiler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su barağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için 1 avuç Fındık
  • 2 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Hindistan Cevizi.
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbet su ve şekeri bir tencerede 10-15 dk. kaynatıp altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.(Tarifin Orjinaline uygun davrandım)
Hamuru

  • Şekeri ve yumurtayı karıştırın.
  • Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha koyu kıvamda bir hamur elde edin. "Çok koyu olursa biraz daha yoğurt ilave edin"
  • Yağladığınız tepsiye hamuru boşaltın.
  • Hamuru tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
  • Üzerine fındıkları yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişirin.
  • Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve tatlının şerbeti çekmesini sağlayın.
  • Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
  • Afiyet Olsun.


  • Technorati Etiketleri:
                           Resim7
  • Hiç yorum yok: