Salı

Mayalı Açma Puaça

Mayalı Açma Puaça

Bu gün blogumu gezinirken 1Nisanda yayınladığım bu puaça'nın tarifini hala vermediğimi farkettim.Harika lezzetteki bu puaçayı Hülya'nın blogunda görmüştüm.Okadar ayrıntılı anlatmışki hiç zorluk çekmeden yaptım bende.Malzemeleri aynı kullandım.

DSC00054

Malzemeler:

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100-150 gr. kadar oda ısısında tereyağı ( hamurun üstüne )
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 1 kg. kadar)
  • 1 yumurta (sarısı üzerine sürülür, akı ise peynirli iç kullanılacaksa peynire karıştırılır.
  • Peynir

  • Yaş maya, şeker eklenmiş sıcak suda eritilir. Süt, zeytinyağı, tuz ve un eklenerek biraz sertçe (klasik kulak memesi kıvamından biraz daha katı) bir hamur yapılır.
  • Hamur iyice yoğurulup 8 parçaya bölünür.
  • Her bir parça açılır ve içine yumuşak tereyağı sürülür.
  • Her bir yufka bu şekilde hazırlanarak üst üste konulur ve boğça gibi katlanır.
  • Bir kaba veya naylon poşete konularak dolaba kaldırılır.30 dakika soğuması beklenir. (Bu haldeyken derin dondurucuda saklanabilir)

DSC00044DSC00045
  • Dolapta soğutulduktan sonra unlanmış tezgahta açılır ve resimdeki gibi 3 parmak genişliğinde kesilir.
  • Uçlarına peynirli malzeme konularak (Yada kıyma-patates) muska şeklinde sarılır.

DSC00046DSC00047

  • Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
  • Üzerine içine birkaç damla zeytinyağı damlatılmış yumurta sarısı sürülür.
  • Ve 200 derece fırında pişirilir. Fırının önceden ısıtılması gerekmiyor. Mayalı hamur olduğu için, fırın ısınırken, hamur da kabarıyor.

Not: Kuru maya kullanılacaksa 2 paket kullanılır. O takdirde eritmeye gerek kalmadan doğrudan hamura karıştırılır

.....................SOĞAN1

2 yorum:

Kadriye dedi ki...

Bende görmüştüm bloklarda gezinirken,ama henüz yapmaya cesaret edememiştim.Senden cesaret aldım yapacağım bende canım.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

DENEME