Çarşamba

Makarnalı Yufka Böreği

Makarnalı Yufka Böreği

20052008512 DSC00158

Makarnalı Yufka Böreği bir tarif iki sunum

Kız kardeşim Amerikadan geldi ayın 13 ünde .Esenboğadan karşılamaya gittik.Kayseriden Ablam ve mehmet abimde karşılamaya geldiler.8 yıldır Türkiyeye gelmiyordu kardeşim.Bizim için olduğu kadar onun içinde oldukça heyacan verici bir karşılaşma oldu.Bu gün Fevziye ablam ve Metin eniştem hatiyceyi ziyarete geldiler ve bende fincanda makarnalı yufka böreği yaptım onlara.

Şimdi Antalyada olan Sevgili arkadaşım Azer öğretmişti bu böreği. Makarnayı sevenler mutlaka denemeli.Hem pratik hemde lezzetli oluyor.

İçindekiler:

    4 Adet yufka
    2 yumurta
    4/3 paket fiyonk makarna (pastavilla)
    Yarım kalıp beyaz peynir
    Maydanoz
    Kabartma tozu
    Yarım Su bardağı sıvı yağ
      1,5 su bardağı yoğurt

                Yapılışı:

                Tepside

                            Makarna bol suda az tuzla haşlanır ve süzülür, İçine sıvıyağ karıştırılarak soğuması beklenir. Tepsi yağlanır ve bir yufka kenarları taşacak şekilde içine serilir, Bir miktar sıvı yağ yufkaya sürülerek her tarafına dağıtılır, soğuyan makarnaya yoğurt ,Ezilmiş peynir,kıyılmış maydanoz,bir yumurtanın sarısı ayrılarak yumurtalar,kabartma tozu katılarak karıştırılıp 3/1 i yufkaya dökülüp hertarafına eşit dağıtılır.
                            20052008507
                            üzerine ikinci yufka serilir ve aynı işlem yapılıp kalan makarnalı karışımın yarısı ilave edilir.üçüncü yufkayada aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiden taşan yufkalar içie kapatılıp son yufkamız üzerine örtülerek fazla gelen kenarlar alta kıvrılır.
                                      üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülerek 180 derecede pişirilir.

                                        Yapılışı:

                                        Fincanda

                                        yufkalar dört parçaya bölünür.Üzerine hafifçe yağ süt karişımı sürülerek büyükçe bir fincana yerleştirilip içine makarnalı harçtan konularak kapatılır.Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek 180 derecede pişirilir.

                                        DSC00158

                                        Hiç yorum yok: