YAPILIŞI:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 çay bardağı ılık süt,
- 1 çay bardağı erimiş tereyağı ( ben ölçtüm 110 gr'a tekabül ediyor )
- 1 su bardağı ılık su,
- 1 yumurta,
- 1 tatlı kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı mahlep,
- 1 pkt instant maya,
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- 6 su bardağı un, (elenmiş)
İç Harcı için:
- 4 Patates,
- 1 Büyük Soğan,
- 2 Yemek kaşığı Sıvı yağ,
- Tuz, Karabiber, kırmızı biber,
Yada peynir ,maydanoz vb gibi
Üzeri İçin:
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı,
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ,
Yapılışı:
- Öncelikle patatesleri soyum dörde keselim ve çok az suyla tuzda ilave ederek haşlayalım.
- Bir tencereye sıvı yağ koyup çok küçük doğradığımız soğanları kavuralım.
- Haşlanan patatesleri ezelim,
- Kavrulan patatese tuz ve baharatları ekleyelim,
- Ezilmiş patatesleride ilave edip iyice karıştıralım.Soğumaya bırakalım.
- Yoğurma Kabına sıvı malzemeleri koyalım. Yumurta, süt, su, tereyağı ve sıvıyağ.
- Hepsini güzelce karıştırın,
- Daha sonra içine mahlep, şeker, tuz ve mayayı ekleyip tekrar karıştırın,
- Sıvı karışıma unu eleyerek azar azar ilave edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- 15 dk kadar hamurun dinlenmesi için bekletelim.
- Hamurumuzdan büyükçe bir parça alıp tezgaha hafifçe un serpelim.
- Hamuru tezgaha koyup üzerine de un serpelim ve merdaneyle 1 cm kalınlığında açalım.
- Çok fazla inceltmeyelim. Kenarlarını bıçakla keselim düzeltelim.
- Hamurumuz Kare, yada dikdörtgen olsun.
- Açtığımız hamurun üzerine patatesli harçtan yayalım.
- Hamurumuzu rulo şeklinde çok fazla sıkmadan saralım.
- Bıçakla istenilen boyda ( iki parmak ) dilimleyelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
- Sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürelim.
- Susam, çörekotu ile süsleyelim.
- 10 dakika önce ısıttığımız fırında 160 'C de nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- İçini iyice çekmesi için çok sıcak fırında pişirmeyin.
- Sıcak servis yapalım :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder