Pazartesi

RULO PUAÇA (Mahlepli)


YAPILIŞI:


Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı ılık süt,
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı ( ben ölçtüm 110 gr'a tekabül ediyor )
  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı mahlep,
  • 1 pkt instant maya,
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • 6 su bardağı un, (elenmiş)

İç Harcı için:

  • 4 Patates,
  • 1 Büyük Soğan,
  • 2 Yemek kaşığı Sıvı yağ,
  • Tuz, Karabiber, kırmızı biber,

Yada peynir ,maydanoz vb gibi

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ,

Yapılışı:

  • Öncelikle patatesleri soyum dörde keselim ve çok az suyla tuzda ilave ederek haşlayalım.
  • Bir tencereye sıvı yağ koyup çok küçük doğradığımız soğanları kavuralım.
  • Haşlanan patatesleri ezelim,
  • Kavrulan patatese tuz ve baharatları ekleyelim,
  • Ezilmiş patatesleride ilave edip iyice karıştıralım.Soğumaya bırakalım.
  • Yoğurma Kabına sıvı malzemeleri koyalım. Yumurta, süt, su, tereyağı ve sıvıyağ. 
  • Hepsini güzelce karıştırın,
  • Daha sonra içine mahlep, şeker, tuz ve mayayı ekleyip tekrar karıştırın,
  • Sıvı karışıma unu eleyerek azar azar ilave edelim.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. 
  • 15 dk kadar hamurun dinlenmesi için bekletelim. 
  • Hamurumuzdan büyükçe bir parça alıp tezgaha hafifçe un serpelim.
  • Hamuru tezgaha koyup üzerine de un serpelim ve merdaneyle 1 cm kalınlığında açalım. 
  • Çok fazla inceltmeyelim. Kenarlarını bıçakla keselim düzeltelim. 
  • Hamurumuz Kare, yada dikdörtgen olsun.

  • Açtığımız hamurun üzerine patatesli harçtan yayalım. 
  • Hamurumuzu rulo şeklinde çok fazla sıkmadan saralım. 
  • Bıçakla istenilen boyda ( iki parmak ) dilimleyelim. 
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. 
  • Sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürelim. 
  • Susam, çörekotu ile süsleyelim. 
  • 10 dakika önce ısıttığımız fırında 160 'C de nar gibi kızarana kadar pişirelim. 
  • İçini iyice çekmesi için çok sıcak fırında pişirmeyin.
  • Sıcak servis yapalım :))









Hiç yorum yok: