Malzemeler:
- 1 kilo yufka
- 50 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz
İç Malzemeler
- 3-4 Patlıcan,
- 2 soğan
- 2 domates
- 1 sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Üstüne rende kaşar
Hazırlanışı
- Yağ, Su ve tuzu bir kâsede çırpalım,
- Bir yufkayı serip yağlı karışımla bolca yağlayalım,
- Yufkamızı 4 parçaya bölelim,
- Dörde böldüğümüz yufkayı geniş uçlarından rulo yaparak uç kısmına gelmeden elips şeklinde iki ucu birleştirip uç kısmını üstüne gelecek şekilde kapatalım.
- Yuvarlak sandal şeklindeki böreklerin içine bir parça yufka koyalım.
- Patlıcan,domates,soğan,biber ve baharatlarla yağda kavurduğumuz iç harcını ortasına koyalım.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Yufkaları yağlanmış tepsiye dizip fırına koyalım.
- Pişmesine yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verelim.
- Kaşar eriyince fırından çıkaralım,
- Ilıyınca servis edelim,
6 yorum:
Bu gün sözde rejime başlamıştım ama bu kayık sefası sayesinde yalan oldu :) çok lezzetliydi ellerinize sağlık.
süper fikir
ellerine sağlık çok güzeller
muhteşem gözüküyo bugünde aç kaldım işte ekrana girip yiyesim geldi ellerine sağlık hadiye ablacım
muhteşem gözüküyo bugünde aç kaldım işte ekrana girip yiyesim geldi ellerine sağlık hadiye ablacım
Elinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar sevgiyle.:)
Nefis görünüyor :) Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..
Yorum Gönder