Salı

Çikolatalı Rulo Pasta

Bu pastayı Burçin'in sayfasında görmüştüm .Yapmak yeni nasip oldu.Gerçektende çok güzel oldu.Harika bir tarif.Burçine teşekkürler ediyorum.
  • Malzemeler : Dikdörtgen büyük fırın tepsisi için
Pasta Keki :
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker ( 170 gram )
  • 1 su bardağı un
  • ¼ su bardağı nişasta ( 25 gram )
  • 1/3 su bardağı kakao ( 25 gram )
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya.
Ganaj (Çikolatalı Krema) :
  • 300 ml. sıvı krema
  • 30 gram (2 yemek kaşığı) tereyağı
  • 300 gram bitter çikolata (tercihen kuvertür)(ben ülkerin bitterini kullandım)
Her şeyi tarifteki gibi yaptım.Ganajı pastayı pişirmeye başlamadan yaklaşık 2 saat önce hazırlayıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutuyoruz (Ben Balkonda soğuttum bıırrrr). (Kaynama noktasına gelen kremanın içerisine küçük parçalara böldüğümüz çikolatayı ve tereyağını atarak ocağın altını kapatıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Mikser ile 5 dakika çırpıyoruz)
  • Üzerine serpmek için 1 yemek kaşığı pudra şekeri (Benimkiler kiviyi koyunca eridi)
  • İç kısım için arzuya göre vişne, fıstık, muz ya da çikolata parçaları.Ben Muz koydum.
  1. Fırını 180ºC’de ısıtıyoruz.
  2. Fırın tepsisine kenarları taşacak şekilde yağlı kağıt seriyoruz.
  3. Un, nişasta, kakao ve vanilyayı birlikte eliyoruz.
  4. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
  5. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
  6. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
  7. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
  8. Sırasıyla önce yumurta sarılarını sonra da elenmiş kuru karışımı spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
  9. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dökerek yaklaşık 20-22 dakika pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkardığımız pasta kekini sıcakken uzun kenarından başlayacak şekilde rulo yapıyoruz.Pişirme kağıdıyla sarıp üzerine nemli bez örttüm.
  11. Soğumaya yakın ruloyu açarak ganajı her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde sürüyoruz.
  12. Sonra içte kalacak olan uzun kenarın başlangıç kısmına vişne, muz ya da çikolata parçalarını yerleştiriyoruz.
  13. Rulo haline getirip süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.
  14. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

yedigim en guzel pastaydi ellerine saglik teyzo$

Adsız dedi ki...

gercekten cok guzeldi alistigimiz yaspastalardan farkli yedikce yiyesi geliyor insanin yani biktirmiyor
eline saglik biricigim

Sevde dedi ki...

Arkadaşım bayıldım yaaaaaaa...
Tebrik edeim enfesss duruyor...
İnan süper olmuş ellerine sağlık...
Kocaman muck

Unknown dedi ki...

bu pastanin kivilerini ben koydum bu arada.. kendime pay cikarmamisim daha once nasil atlamisim :) ayrica resimlerinide ben cektim hehehe :) yapamiyorum ama ovunebilirim yinede :) teyzosum tekrar eline saglikkkkkk bidaha yapda yiyelim ben yine kivi koyarim ustune soz :)

HADİYE dedi ki...

Elifciğim istediğin pasta olsun.
EE kivilerini sen koyacaksan daha ne olsun.En zor yerine talipsin. Gerisinide ben yaparım artık.

Adsız dedi ki...

off ne kadarda güzel kabarmış o öyle nasıl kırılmadı hayret bende yapmak istiyorum ama cesaret edemiyom:]

buzlubadem dedi ki...

Merhaba, pasta çok güzel görünüyorBen de ganaşla denemek istiyorum inşallah.
Bir tavsiyede bulunmak istiyorum; sitenizde konulara göre arşiv yaparsanız, okuyuculara kolaylık olur ;)
Teşekkürler.

PELİN dedi ki...

ellerine sağlık hadiye abla çikolatalı rulo pasta çok güzel gözüküyo bende hafta sonu deniycem

Adsız dedi ki...

bunu kaç derecede pişiriyoruz

HADİYE dedi ki...

180 DERECEDE PİŞİRDİM BEN