Cuma

FINDIKLI KURABİYE

Nefis yemek tariflerinin web sayfasında görmüştüm bu kurabiyeleri.  Kullanılan malzemelerle ben yıllarca perişan kurabiye ismiyle kurabiyeler yapmıştım. Şirkette Tülaylada paylaştım bu tarifi. Oda bu gün çayın yanına kurabiye yapınca yeniden aynı lezzetle buluşturdu beni. Bu güzel kurabiyeyi sizlerlede paylaşmak istedim. Ayrıca kızlarım ilerde bu kurabiyeyi yapmak isterlerse onlarada tarif lazım dimi ama:)

Malzemeler:
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 21 çorba kaşığı (tepeleme) un
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta (1 tanesinin beyazı üzeri için ayrılacak )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • 1 su bardağı ezilmiş fındık,
  • 1Yumurtanın beyazı.
Yapılışı:
  • Bütün malzemeler bir karıştırma kabına alınır.
  • Hepsi birlikte kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde karıştırılır.
  • Hamur ele yapışacak olursa göz kararı bir miktar un ilave edilebilir.
  • Hamur kıvama geldikten sonra arzuya göre ceviz büyüklüğünde yada daha büyük yuvarlanır hafi bastırılarak yassılatılır.  
  • Son olarak; önce ayırdığımız yumurtanın beyazına, ardından ezilmiş fındığa batırılır.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına konulur. 30 dakika hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • 30 dakika kadar dinlendirildikten sonra afiyetle yenir.
  • Bu malzemelerle yaklaşık 25-30 adet kurabiyeniz oluyor.