Pazartesi

PİDE ÜSTÜ ET KEBAP ( İSKENDER )


Pide yada bazlamayla yapılan bu kebabı şiddetle tavsiye ediyorum. En önemli malzeme eti satınalırken mutlaka sırt eti ( Antrikot ) almalısınız. Danannın diğer yerleri sert olur ve istenilen lezzeti vermez.

Malzemeler:

  • 1/2 kg. dana antrkot veya koyunun but kısmından
  • 50 gr. kuyruk yağı, ( kıyma şeklinde çekilmiş yada doğranmış)
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz veya pul biber.
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 YK zeytin yağı

·         Ayrıca Pide, lavaş yada 2 adet bazlama (Benim favorim bazlama)

·         Sarmısaklı (yada sağde) süzme yoğurt.

Yapılışı:

  • Etinizi kasaba çok ince  dilimletin.
  • Bir kaba soğanı rendenin ince gözünden rendeleyin.
  • Zeytinyağı, yoğurt ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bu aşamada tuz atmayın ki et sertleşmesin.
  • Dilim halindeki etleri bu karışıma bulayın. Her yerine bu sostan bulaşması için elinizle karıştırın aynı kabın içinde bırakın.
  • Üzerine strech film gerip yada kapaklı bir kapsa kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
  • Bazlamaların üzerine çok ince tereyağ sürün sonra küçük küpler halinde doğrayın.
  • Fırın tepsisine alıp 5 dakika fırınlayıp gevretin.
  • Kuyruk yağını küçük doğrayın. Eti ikiye bölün her bölümü pişirmeden bir parça doğranmış kuyruk yağını atıp kızartın. Daha sonra eti atıp yüksek ısıda kızarana kadar pişirin.
  • Servis tabağına bir avuç kesilmiş bazlama koyun.
  • Üzerine çok az sulandırılmış süzme yoğurttan bolca dökün.
  • Teflon tavada pişirdiğiniz etlerden yoğurdun üzerine dizin.
  • Bir tavada kızarttığınız bol tereyağından üzerine döküp sıcak servis yapın.
  •  Kızarmış patates, soğan salatası, domates, maydanoz ve ayran eşliğinde servis edin.

not:

      1.Evde kebap yaparken etin en yumuşak kısımlarından seçmeniz gerekir. Bunun için süt danası sırt eti ve koyun arka but kısmı en uygun olanıdır.

      2. Kuyruk yağı, etin daha yumuşak olmasını sağlar. Kuyruk yağı doğal bir yağdır. Kullanılmasında hiçbir mahsur yoktur. Hatta bazı doktorlar margarinler yerine hayvanların iç yağlarını kullanmayı tavsiye ederler.
     3. Sosa katılan yoğurt ve zeytinyağı ve soğan  eti ziyadesiyle yumuşatır ve lezzet verir.








4 yorum:

Ayşegül dedi ki...

merhaba , iskender gibi görünüyor. Çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum . <3

ramazan dedi ki...

Çok güzel görünüyor, elinize sağlık. Uygun zamanda yapacağım...

Unknown dedi ki...

elinize saglik tariflerinize bayildim....

Unknown dedi ki...

elinize saglik tariflerinize bayildim....