Mayalı hamurla yapılan puaçalar ertesi güne kalınca sertleşip ilk anki yumuşaklığını kaybediyor. Bu nedenle ihtiyaç kadar yapıp aynı gün tüketmek en güzeli.
Malzemeler:
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
- 2 adet kesme şeker
- 2 çorba kaşığı kuru maya ( ya da 3/4 yaş maya )
- 1 yumurta sarısı
- 7,5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı krem peynir ( ya da süzme yoğurt )
- 250 gr beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- ½ demet maydanoz
Yapılışı:
- Ilık sütün içinde şekeri ve mayayı karıştırıp 15 dk bekletin.
- Daha sonra bütün malzemeler yoğrulur.
- Yumuşak bir hamur yapılır.
- 30 dk mayalandırılır.
- Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlanır.
- Yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 C de ısıtılmış fırında pişirilir.
- Krem peynir, beyaz peynir, maydanoz karıştırılır.
- Soğuyan poğaçaların arası kesilip karışımdan sürülür.
- Poğaçaların gözüken peynirli kısmı rendelenmiş kaşara batılıp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder