Cuma

PEYNİRLİ PUAÇA


Mayalı hamurla yapılan puaçalar ertesi güne kalınca sertleşip ilk anki yumuşaklığını kaybediyor. Bu nedenle ihtiyaç kadar yapıp aynı gün tüketmek en güzeli.


Malzemeler:
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • 2 adet kesme şeker
  •  2 çorba kaşığı kuru maya ( ya da 3/4 yaş maya ) 
  • 1 yumurta sarısı
  • 7,5 su bardağı un

Süs İçin;
  • 2 çorba kaşığı krem peynir ( ya da süzme yoğurt )
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • ½ demet maydanoz
Yapılışı:
  • Ilık sütün içinde şekeri ve mayayı  karıştırıp 15 dk bekletin. 
  • Daha sonra bütün malzemeler yoğrulur.
  • Yumuşak bir hamur yapılır. 
  • 30 dk mayalandırılır. 
  • Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlanır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür. 
  • 180 C de ısıtılmış fırında pişirilir. 
  • Krem peynir, beyaz peynir, maydanoz karıştırılır. 
  • Soğuyan poğaçaların arası kesilip karışımdan sürülür.
  • Poğaçaların gözüken peynirli kısmı rendelenmiş kaşara batılıp servis yapılır. 

 

Hiç yorum yok: