Salı

DIZMANA (Peynirli)



Başberketteki tarlaya hamsi yemeye ve piknik yapmaya gittiğimizde yapmıştım bu dızmanayı.Pişerken evi kaplayan kokusu için bile yapılabilir.
Yiyen herkes çok beğendi.Tarif Yuvamaya sitesinden.
MALZEMELER
(6 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya
• 1,5 su bardağı süt veya 1 su bardağı su (300 g)
• 1/2 su bardağı sıvı yağ (70 g )
• 500 g un (4.5 su bardağı)
Garnitür:
• 1 kase çiğ süt kaymağı (500 g)
• 1 kase sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
  • Un,Yuva yaş maya, süt yada su ve tuz karıştırılarak ekmek hamuru yapılır.
  • Ilık bir yerde 30 dk. bekletilir.
  • Fırın tepsisinin kenarlarına ve tabanına yağ sürülüp un serpilir.
  • Elimizi yağa batırarak hamurdan küçük parçalar koparılır, avucumuzda yuvarlayarak yağın içine batırılıp çıkarılır.
  • Hamur topları tepsinin ortasından başlayarak sık sık dizilir. 
  • Tekrar 30 dk. oda ısısında bekletilir, 
  • üzerine süt kaymağı dökülür. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt ve üst hafif kızarana dek pişirilir.

Tavsiye: İstenirse hamur topları merdane yardımı ile açılıp içine kıymalı ya da peynirli iç konabilir.
Ben peynirli yaptım Harika bir tat.








Albümün Tamamını Görüntüle

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Hadiyecim bayılırım dızmanaya ellerine sağlık sımsıcak sevgiler.

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Zahmetli ama lezetli bir tarif, ellerinize sağlık, sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Görüntü muhteşem elelrine sağlık canım....

sarımutfak-hande dedi ki...

yumuşacık nefis görünüyor ellerine sağlık canım

Cafe Pepela dedi ki...

Ellerinize sağlık Hadiye ablacığım.
Dızmanayı biz de çok yaparız.Çok leziz görünüyor.Pofuduk pofuduk:)
Kalbi sevgi ve selamlarımla