Kadayıf dolmasını ilk kez BELMEK kursunda bir kursiyer arkadaşın yapıp getirmesi sonucu yemiştim. Üzerinden 7 yıl geçmiş. Geçen gün ömürden derler. Yıllar hızla tükeniyor. Allah cc sağlık versin. Her yaş güzeldir. Bu tatlıyı bende yaptım. Kadayıfı sevenler için güzel bir alternatif. Tarif Asyayusof 'dan.
Malzemeler:
- 500 gr tel kadayıf,
- 200 gr ceviz içi,
- 2,5 su bardağı toz şeker,
- 2,5 su bardağı su,
- 2-3 damla limon suyu,
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı süt
- sıvıyağ (kızartmak için)
- Üzerine fıstık tozu.
- Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın.
- Limonu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğuması için bekletin.
- Kadayıftan avuç içi kadar parçalar alıp içine bol ceviz koyup dolma gibi sarın.
- Kadayıf bitene kadar tekrarlayın. Yaklaşık 20 adet dolma çıkıyor.
- Yumurtaları çırpıp içine süt ilave edin .
- Dolmaları bu karışıma bulayıp bir tabağa dizin.
- Yağı geniş bir tavada kızdırıp dolmaları kızartın.
- Kızaran dolmaları soğuyan(hafif ılık) şerbete atın.
- 30 dakika kadar bekletip çıkarın.
- Üzerini kaymak yada fıstıkla süsleyip servis yapın.
11 yorum:
Harika gözüküyor,ellerinize sağlık...
hep aklımda olup yapmaya bir türlü fırsatım olmayan tarif :((
canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Ellerine sağlık nefis görünüyor. Bende hep yapmak isterim. En kısa zamanda denemeliyim.
Bayılırım kaymakla yenen şerbetli tatlılaraa...Ellerine sağlık
Ellerinize sağlık,çok güzel olmuşlar çıtır çıtır..sağlık ve afiyetle...
ellerine sağlık harika olmuş bir kez yapmıştım bende:))))
Ellerine saglik, bende cok severim. Tanismaya gelmistim, hos bir ikramla karsilandim. Izlemeye aliyorum hemen, guzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile, sevgiler.
erzurum da mı yapıyolardı bunu?
Ablacığım merhaba ellerine,gönlüne sağık.
Kadayıf dolmasına bayılırım.
Ayrıca iyi dileklerin ve mutluluğumuza ortak olduğun için çok teşekkür ederim!
Cici cumalar
kadayıf sarma harika görünüyo ellerinize saglık
Çok leziz görünüyor ...
Yorum Gönder