Cuma

YER ELMASI – KIYMALI -

 

CIMG6430

Oldum olası hep çok üşürüm.Elim ayağım buz tutar.Allahtan sıcak su torbaları varda imdadıma yetişiyor.Kansızlık genellikle bu sonuçları doğuruyor.Ben oldum olası ilaç kullanmayı sevmem.Zorunlu kullandığım Tansiyon ilaçları hariç vücudun kendini onarabileceğine inanıyorum.Düzenli beslenme ve düzenli bir yaşam sağlıklı olabilmenin birinci kuralı bence.Allah cc sayısız nimet yaratmış ve her birine ayrı bir şifa eklemiş.Yer elmasıda bunlardan birisi.Kış için tam bir şifa kaynağı. öyle çok faydası varki.Sık sık yemek gerek.Bende hem kendimi hemde ailemi düşünerek pişiriyorum bu yemeği.Bizde ben hariç zeytinyağlı yemekler pek yenmez.Yemeklerde mutlaka et-kıyma vs yer almalı ve sıcak olmalı.Bende sıcak yemekleride yaparken zeytinyağ kullanıyorum.Böylece biraz daha az zararlı hale getiriyorum.J

Malzemeler:

  • 1 kg Yer Elması,
  • 1 Patates (Orta boy)
  • 1 fincan pirinç
  • 3 yemek kaşığı dolusu kavrulmuş kıyma,
  • 3 Yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 büyük  kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • tuz , kırmızı biber
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

  • Yer elmalarını ve patatesi incecik soyun.Biraz zor ama değer.Küp küp doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavurun,
  • Salçayı ilave edip çok az pişirin,
  • Kıymayı ve küp doğradığınız yer elmalarını patatesi ilave edin,
  • Ara sıra karıştırarak iyice kavurun,
  • tuzunu biberini ilave edin,
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su katın,
  • Kaynayınca yıkadığınız pirinçleri ilave edin
  • Orta harlı ateşte pişirin.

Üzerine sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor.

 

Adsız

 

 

CIMG6433

 

 

Yer Elmasının Faydaları: Vücut direncini arttırır. İçerdiği besin değerleri ile iyi gelir. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir. Basur şikâyetlerini azaltır. Cildi güzelleştirir.

Yer Elması Nasıl Kullanılır? Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılır ve yenir. Suyu ile saçlar yıkanırsa saç diplerini kuvvetlendirir. Ezilip lapa haline getirildikten sonra şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olduğu için diyet yapanlar kullanabilir.  Web’ den alıntı

 

Afiyet olsun

6 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba arkadaşım..Yemeğin çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık .Sevgiler.

emin kartal dedi ki...

Merhaba,
biz Akdeniz'li olduğumuz için olsa gerek,daha çok "YER ELMASI" nı sade olarak zeytinyağlısını yaparız.Çok lezzetli olur.Ancak,sizin bu tarifiniz de "kıymalı" olarak çok ilginç.Kesinlikle deneyeceğim.Bu arada emeğinize sağlık.Afiyet olsun.Sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım bendede kansızlık var aynı şekilde elim ayağım ısınmaz...

Ellerine sağlık ..

Mutlu hafta sonları:)

Münster dedi ki...

Sevgili arkadasim... Yorumun beni cok mutlu etti ve seni tanima sansini verdi... Bloglarini inceledim, hepsi birbirinden güzel ve faydali, emeklerine saglik diyorum... Sevgilerimle,.

Sevgi Küçük dedi ki...

Bu aralar yer elmasına takmış durumdayım! Hiç yemedim ama çok merak ediyorum. Annem kereviz gibi pişirmemi önerdi. Bakalım sevecek miyim? :)

Yelda dedi ki...

Elelrine sağlık canım
Bu lezzetti Gün Işığı Ödülüyle Ödüllendirdim.
Bloguma bekliyorum Ödülün için
Sevgiler
http://yldoz.blogspot.com/2010/01/gun-isigi-odulum.html