Salı

FİNCANDA TEL KADAYIF

 DSC00615

 

Blogumu üç sutunlu yapacağım derken herşey bozuldu.Toparlaya bildiğim kadarıyla şimdilik böyle. Ama en kısa zamanda yenileyeceğim inşallah.

Ramazan iyi geçiyor.Çoğu gitti ,azı kaldı.Beni hiç etkilemedi sıcaklar.Sabredene sabır veriyor Rabbim. İftarda masaya ne bulursam koyuyorum.Ama çorbadan sonrası pek keyif vermiyor.Tatlıya gelince mutlaka bulunmalı soframda.Dün işteyken aklıma kadayıf tatlısı geldi.Akşam eve giderken aldım kadayıfı.Yemekten sonrada yaptım ve tepsiyi saranla sıkıca sarıp dolaba koydum.Şerbetimide hazırlayıp kavanoza doldurdum.Bu gün eve gelince hemen fırına sürdüm.

 

DSC00613

Malzemeler:

  • 350 gr taze kadayıf
  • 125 gr margarin yada tereyağ
  • Bol ceviz

Şerbeti:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • çeyrek limon suyu

Yapılışı:

  • Su ve Şeker bir tencerede kaynatılır.
  • İçine limon sıkılarak tencerinin dibinde her noktadan kabarcıklar çıkmaya başlayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

  • Çukur bir tepside kadayıflar tel tel ayrılır.
  • Eritilen yağ üzerine serpiştirilir.
  • Yağ ile kadayıf iyice harmanlanır.
  • Ceviz irice dövülür.(yada kırılır elle)
  • Fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
  • Kahve fincanının içine bir parça kadayıf konur
  • Üzerine bolca ceviz eklenir.
  • Bir parça kadayıf daha en üste konup,kenardan taşanlar içine kapatılır.
  • Baş parmaklarla iyice bastırılır,Taki kadayıflar ezilip yapışana kadar.
  • Hazırlanan top fincandan çıkarılıp tepsiye dizilir.
  • Kadayıflar bitene kadar işleme devam edilir.
  • Fırında nar gibi kızartılır.

Şerbet soğuk Kadayıf sıcakken fırından çıkar çıkmaz üzerine dökülür.

Tepsiniz üstü kapatılır ve şerbeti çekmesi için 1 saat beklenir.

Bu malzemelerle 25 tane top kadayıfım oldu.

Özellikle bayramlarda servis yapması kolay tadı harika ve hafif bir tatlı.

Afiyet olsun

 

DSC00612

13 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım süper gözüküyor ellerine sağlık ama tarif nerde:)

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

çok güzel görünüyor.elinize sağlık

Unknown dedi ki...

Hadiyecim ellerine sağlık tatlın enfes olmuş kucak dolusu sevgiler...

Saliha dedi ki...

benımde aynı corbadan sonra bısı yıyemıyorum..ama tatlı muhakkak:) ellerınıze saglık...

ramazan dedi ki...

kadayıfın üstüne tatlı tanımam.ellerinize sağlık.

yemekgezegeni dedi ki...

yemekgezegeni üyeliğinizin devam etmesi için banner'ımızın sayfanızda yer alması gerekmektedir. Bir sorun yaşıyorsanız lütfen irtibata geçiniz.. yemekgezegeni@gmail.com

GeCe dedi ki...

3 sutunlu çok güzel olmuş olsun yavaş yavaş düzelir tatlıya ise diyecek birşey yok süper

TAZE NANE dedi ki...

Bayılırım ben kadayıfa çok ta güzel görünüyor.
Sevgiler.

TAZE NANE dedi ki...

Merhaba sironla ilgili yorumlar kısmında açıklamalar var. Hatta bilen arkadaşlar daha çok yazmışlar.
Bir paket içinde satılıyor. Yöresel lezzetler satan yerlerde bulabilirsin. Peynir, tereyağ falan satan yerlerde mutlaka vardır. Annem trabzonlu bu sene gittiğinde getirdi bizede. Bilinen yufkadan biraz daha kalın oluyor eskiden saçta yufkayı kuruturlar, sararlar ve keserlerdi.Şimdi nasıl yapılıp böyle sanayi haline gelmiş satılıyor bilmiyorum. Bir çok yörede bilinen birşey.Kuru yufka gibi ama bizim bildiğimiz o hazır yufkalardan değil bu.
Benimde bildiğim bu kadar.

zehratrk dedi ki...

10 parmağında 10 marifetsin walla.blığun bölede gayetey güzel olmuş.kadayıfa zaten diycek bişeyim yok canımda çekti tam oldu şimdi:))ellerine sağlık hayırlı ramazanlar sevgiler

Gaye dedi ki...

ne güzel şeyler bunlar...kıtır kıtır, kızarmış üstleri de..eline sağlık ..

ELMAS dedi ki...

Merhaba,

Tatlının görüntüsü çok güzel Hemen şimdi kadayıF alıp akşam bir deneyeceğim. Eger güzel olursa bayramdada yapmayı düşünüyorum. İnşallah güzel olur.

Hoşçakal.

Elmas GÜNGÖR


Türk Telekomünikasyon A.Ş.
Kamu Satış ve Proje Yönetim
Direktörlüğü

Adsız dedi ki...

Canım elleine sağlık denedim çok eğendim özellikle eşim bayıldı tarif için teşekküre geldim:))

Tarifin iznin ile yayında...
pembetatlar.blogspot.com