Perşembe

LİMONLU PARFE ve ÇİLEK MARMELATI

limonlu turuf

Bu Parfe’de Burçin’den akşam evdeki malzemelerin yettiği kadarıyla yapmaya çalıştım.Buzlukda daha önce yapılmış kek, kurabiye vardı.Onları ufalayıp kullandım.Sıcak günler için dondurmaya alternatif olabilecek lezzette.Limon tadı çok hoşuma gitti.Ama kremanın yoğunluğu biraz hafifletilebilirmi diye düşündüm yerken.

Malzemeler : (20X30 KALIP İÇİN)
• 400 mililitre sıvı krema (2 küçük kutu)
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 3-4  dilim sade kek
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1/2 limon suyu
• 1/2 limon (Kabukları soyularak çekirdekleri çıkartılacak ve çok ince dilimlenecek)
• 2/3 su bardağı tuzsuz antepfıstığı (kabukları soyulmuş, fırınlanmış)

Yapılışı:

  1. Sıvı krema pudra şekeri ile 2 dakika çırpılır.
  2. Çırpmaya devam ederken limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya eklenir. 1-2 dakika daha çırpılır.
  3. Mikser bırakılarak ufalanmış kek parçaları eklenip spatula ile ezmemeye özen göstererek karıştırılır.
  4. Antepfıstığı ve dilimlenmiş limon eklenir, yine spatula ile karıştırılır.
  5. Karışım streç film serilmiş kalıba boşaltılarak derin dondurucuda 7-8 saat bekletilerek servis yapılır.

 

Çilek marmelatı

çilek marmelatı

Çileğin tam zamanı.Olgun lezzetli ucuz çilek yemenin zamanını kaçırmayın sakın.Offf çok severim.İş çıkışı alışveriş için uğradığım markette 0,99 liraya görünce dayanamayıp 2,5 kg aldım.Evde en güzellerini yemek üzere ayırdım.Kalanlarının yapraklarını ayıklayıp bir güzel yıkadım.Sonra robottan geçirip püre haline getirdim.4 kase püreye 4 kasede şeker kattım.Tencereye alıp ocakta pişirmeye başladım.Epey uzun sürdü 1,5 –2 saat kadar.Zaman zaman pir parça cam kaseye koyup buzlukta soğutup kıvamını kontrol ettim.4-5 damla limon damlatıp 5 dakika daha kaynattım.Bu arada saatde gece 1,30 oldu.Marmelatları kavanozlara paylaştırdım. Kavanozda soğudu sabaha kadar.Sabahda kapaklarını kapattım.

Sabah kahvaltısına masaya bir kase koyayım derken diğer reçellerimde aklıma geldi.

Vişne reçeli –Vişne marmelatı

Kayısı reçeli – Kayısı marmelatı

Erik marmelatı –Çilek marmelatı.

Çilek reçelim bitmiş.Yenisini yapmak gerek.     

reçeller iyi

 

11 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ellerine sağlık, ben de alıp yapıcam bu aralar aklımda hep çilekler.oğluş çok seviyor, reçel yapıcam diye alıyorum hepsini oturup yiyor.

Unknown dedi ki...

bu sıcakta ne güzel gider parfe.bende yapayım bu aralar.ellerine saglık.

Pembe Tatlar dedi ki...

Harikiside harika canım ellerine sağlık....

sevimlimutfak dedi ki...

Kış hazırlıkları başladı artık. Bende çilek alıp yapıcam. Limonlu parfede çok güzel olmuş. Ben çileklisini yapıyorum. Oda çok güzel oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

nurdanın mutfağı dedi ki...

sevgili Hadiye'cim, öncelikle ellerine sağlık, nefis tatlar bunlar, Ben de Ankaralıyım, yenimahalledeyim, bana da beklerim arkadaşım sevgiler.

keskinli dedi ki...

sicak günler icin parfe enfes
soguk kis günleri icinde recelller enfes olur canim ellerine saglik
sevgiler iyi pazarlar

Unknown dedi ki...

Hadiyecim parfe ve marmelat süper ellerine sağlık sevgilerimle...

Begonvilli Ev dedi ki...

İade-i ziyarete geldim; iyiki de gelmişim. Çok sevdim burayı. Tarifler çok hoş, fotoğraflar özenle çekilmiş. Ellerinize sağlık.

Semiha Söyler dedi ki...

Merhaba Hadiye Hanım.

Tarifler için çok teşekkür ederim.Zamanla hepsini deniyeceğim.

Sevgiler...

lezzet sefasi dedi ki...

Yazin gelecek olan misafirler icin guzel b ir alternatif.Ellerine saglik canim.

keskinli dedi ki...

SELAM CANIM TELLI BABA TATLISINI KESINLIKLE DENE
MUHTESEM OLUYOR BIRAZ GEC DÖNDÜM KUSURA BAKMA SEVGILER IYI PAZARLAR