Fotoğraf makinemin olmayışı güzel resim çekemem, sizlere iyi sunum yapamayışım beni üzüyor.Ama ne yapalım,mevcutlarla yetineceğiz.Ankaralı olan Eşim Erdal bu börekten başka börek tanımaz.Yapılan her şeyi yer beğenir ama ne pişireyim dediğimde her seferinde kıyma böreği der. Bir başkasının yaptığını henüz yemedim. Ama evliliğimin ilk yıllarında komşum sultanla birlikte çok yapardık. Sultan çok fedakâr çok becerikli akıllı bir hanım. Hamur işlerinde de üzerine yoktur. Bu böreği her yaptığımda o günler aklıma gelir. Buradan selam gönderiyorum sana Sultancığım.
Bu seferki tarifimi sevgili misgibi nin sahibi Nejla'nın "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 40.HAFTA " etkinliğine yolluyorum…Kolay gelsin diyorum.
Malzemeler:
- 1 paket yaş maya (42glık, yaş maya yoksa 1,5 yemek kaşığı kuru maya)
- 1 su bardağı ılık süt (az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 1 kg un Tuz
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı erimiş tereyağı yufkaları yağlamak için,
- İçine,kıyma, soğan, maydanoz,karabiber,kırmızı biber
- Üzerine;1 yumurta , susam
Hazırlanması:
- Mayayı ılık süt ile ezin.
- Hamur malzemelerinin hepsini yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.
- İç malzemeyi hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.
- Kıymayı incecik kıydığınız soğanla kavurup tuzunu ve biberlerini atın, maydanoz ilave edip soğumaya bırakın.
- Hamuru bezelere ayırıp yufka gibi açın. (çok ince olmasına gerek yok)
- Yufkaların üzerine bol yağ sürüp rulo yapın ve bir tepsiyle buzdolabına koyun.
- Tüm bezelere aynı işlemi yapın.
- Soğuyunca katılaşan yufkaların ilkinden başlayarak tekrar tezgahınıza alın ve 4 parmak genişliğinde kesin..
- Bu kez parmak ruloları iki ucundan bastırarak (gramofon gibi) yuvarlak bir şekle getirin.
- Ve elinizle ya da oklavayla biraz açın. Çay tabağından büyük olmasın.
- İçlerine kıymalı harçtan koyup kapatın ve tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam serpin.
- 180 Derecede pişirin.
Afiyet Olsun.
7 yorum:
olsa da yesem diyeceğim çok acıktım harika görünüyor ellerine sağlık
Çok lezzzetli ve güzel görünüyor elerine sağlık.
MRB TEYZECİM, BÖREKLERİ HARİKA GÖRÜNÜYOR, ELLERİNE SAĞLIK. ÖPTÜM SENİ. İLK FIRSATTA DENEYECEĞİM TARİFLERDEN ...:)
Çıtır çıtır görünüyor gerçekten, ellerine sağlık sevgili Hadiye!
Ne kadar nefis görünüyorlar canım..Sıcak sıcak peynirlisini tercih ederdim inan..))Ellerine sağlık tatlım..Kocaman sevgilerle..
Bizim evde kıymalı poğaça çok sevilir. Bi de bu tarifle deneyeyim.
Sevgiler,
Hadiye'cim,
e-mail adresime bi mesaj atarsan, ilk fırsatta ölçü alıp tarif ederim.
hulyayilmaz@gmail.com
Yorum Gönder