Cuma

HİNGAL

Bizim evde, Ailede, Sülalede en sevilen yemek işte budur.Hingal Mantıya çok benzeyen boyutu biraz büyük içinde fındık köfte gibi et olan bol tereyağla yenilen bir yemek.Birazda yapılışından bahsedeyim. Malzemeler:
  • 2 kğ un,
  • 2 yumurta,
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • aldığı kadar su.
İç harcı:
  • 750 gr orta yağlı kıyma,
  • 2 orta boy soğan,
  • 1/2 demet maydanoz,
  • karabiber,kırmızıbiber,tuz,
Yapılışı: Tüm malzemeler katılarak sert bir hamur yoğrulur.(suda haşlanacak hamurlara bol yumurta katmak onların erimeden haşlanmasını sağlıyor)Bezelere ayrılarak 15 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen beze açılarak karelere kesilir ve içlerine bol kıymalı harçatan konularak büzülerek kapatılır. İçine tuz katılmış kaynamakta olan suya atılarak pişirilir.Büyükçe bir tepsiye alınan hingaller biraz dinlenince tabaklara servis yapılır.Üzerine bol tereyağ gezdirilir.Dileyen sarmısaklı yoğurt ve nanede serpebilir.Ancak hingal hazırlanan ezilmiş ve az su katılmış sarmısağa batırılarak yenir.

11 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canim Hingal harika görünüyor, mantinin diger adi olsa gerek, yoksa baska mi tarif yok diye okuyamadim, ellerine saglik, sevgiler....

GeCe dedi ki...

tarifi bende göremedim merak ettim

HADİYE dedi ki...

Merhaba Ayşeciğim ve ge-ce ciğim,

Hoş geldiniz sefa getirdiniz. Tarifimi ekledim.İşlerim o kadar çok ki.Blogumla ilgilenemiyorum.Kusuruma bakmayın lütfen.

Sevgilerimle*

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine saglik, tarif yayinlanmis, evet dedigin gibi manti gibi sadece az bügük oluyor, tam benlik, ugrasamam ufak ufak islerle.
Canim gercektende cok ilginc, insanlar bir birlerini görmeden, burda bloglar sayesinde cok güzel dostluklar kuruyor. Biraz olsun dertlerini paylasip iclerini döküyorlar. Bende sizler gibi candan arkadaslari tanidigim icin cok mutluyum. Sevgiler canim....

anneminkizıyim dedi ki...

Canim merhabalar, güzel yorumun icin cok tesekkürler. O gördügün mangal kömürleri senin dedigin yumurta kömürleri evet. Atesi gec geciyor diye burda cok yaygin kullaniliyor. Esim alismis kirik agac kömürene pek bunu begenmesede tutusturmasi zor ve güzel kirmizi yanmiyor diye, yinede kullaniliyor.
Sevgiler...

Mine Emeklier dedi ki...

Bahar gelmiş,
yaza hazırlık fazla kilolardan kurtulmak isteyen, diyette olanlara yapılırmı şimdi bu eziyet, çin işkencesi gibi vallahi. Bu nefis yemeğin tadını sayende bilen biri olarak ağzımın suları aktı ellerine sağlık çook güzel görünüyorlar.

HADİYE dedi ki...

Mineciğim,

Gel yine yaparım.Boşver rejimi filan.

halime dedi ki...

harika görünüyor.ellerinize sağlık

Sütlac Hanimm dedi ki...

Ben mantı türü herşeye bayılırım asla ayırmam içinin köfte gibi büyük olması da işime gelir :) Ellerinize saglık

mamila dedi ki...

MERHABA ARKADAŞIM YORUMUNUZA TEŞEKKÜRLER. ANKARADA Kİ KURSLAR HAKKINDA BİLGİM YOK AMA HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDEN YARARLANABİLİRSİNİZ.SEVGİLER.

DİĞER BLOĞUM

http://mamila.blogcu.com/

harosa dedi ki...

canım sen çerkez misin buna sadece çerkezler hingal der öyle ise çok sevinirim ben çerkezim çünkü sevgiler