Pazartesi

YEMEK DIŞINDAKİ ZEVKLERİM

DSC00389

Yemek yapmak,çeşit çeşit hamur işleri pişirmek beni çok mutlu ediyor.Pişirdiklerimi ikram etmek ise ayrı bir zevk.

Ancak öyle uğraşlarım varki yaparken mesut oluyorum.Beni dinlendiriyor ve yaşadığımız dünyanın güzelliklerini hissetmemi sağlıyor.Çiçeklerim benim çocuklarım gibi.Onları çok seviyorum,onlarsız bir yaşam düşünemiyorum.Minnacık bir fideyi toprakla buluşturmak , onun büyümesine tanık olmak az şeymi.Aynı topraktan yetişen fakat rengarenk çiçekler açanlara ise hayranım.Küçücük boylarına bakmadan olabildiğince abartılı bir şekilde güzelliğini gösterme çabalarını takdir etmemek mümkünmü? Tamda yılbaşı günü açan şu yılbaşı çiçeğine kim öğretiyor zamanı?

DSC00392

Allah cc sonsuz güzelliklerle çevrelemiş bizleri.

Bende evimin her köşesindeki çiçeklerimle yaşıyorum renklerin güzelliğini.Afrika menekşeleride her mevsim çok cömertçe sunuyorlar çiçeklerini bana.Amaannn dikkat sularken fazla kaçırmayın ve yapraklarına su değdirmeyin.

DSC00390

DSC00393

Küçücük bir saksıda geldi bu benjaminler 1996 yılında evimize.O gün bu gün altında çok sohbetlere tanık oldu.Budandıkça serpilip koca bir ağaca dönüştü.Bütün heybetiyle bir köşede gözümüzü gönlümüzü yeşilliğe doyuruyor.

DSC00395

Bir ay kadar önce bir odun sobasıyla çıka geldi eşim bunu ambarda buldum benim çocukluğumun sobası dedi.Baş köşede yerini aldı soba bende ne yapayım üzerini bu aşk merdiveniyle değerlendirdim. Ankara ayaştaki eşimin Büyükbabasına ait ev kaderine terkedilmiş vaziyette. zaman zaman gider dolaşır eşim ve sanırım artık geri gelmeyecek çocukluğunu o masumiyeti arar oralarda.

DSC00397

Bu maranyalar akşam olunca iki yaprak yüz yüze gelecek şekilde kapanıyorlar.Bunun adıda bu nedenle dua çiçeği.Eşimin yaptığı uzunnn sehbanın üzerinde salınıyorlar.

DSC00400

Bu kaktüsler balkonda baharın gelişini bekliyor.Baharın ilk günleriyle tomurcuklanmalar başlıyor ve haziran gibi çiçeklerini sunuyorlar bana bonkörce,karşılıksız.

DSC00401

Bu askıdaki çiçeğin ismini bilmiyorum.Mezarlık çiçeği diye bilinen bir bitki. Susuzluğa ve soğuğa karşı çok dayanıklı.Bunları babamın mezarından almıştım.Epeydir bana arkadaşlık yapıyorlar.

DSC00402

Sardunyalar balkon dışında yazın büyük bir coşkuyla çiçekle donanıyorlar ve bana her balkon sefamda gülümsüyorlar.Şimdilik içeride dinlenmedeler.

DSC00403

Buda bir mezarlık bitkisi türü.Ona birşey olmaz soğukta yada karda. Baharda oda yeniden büyüyecek.Umutla ve sevinçle.

DSC00406

Bu parmak kadar vazolardaki sarmaşık türü ama asla yaşamdan kopmayan çiçeklerde güneşin ilk ısıtmalarıyla birlikte fışkıracaklar aşağılara.

DSC00407

Dört yapraklı yonca uğurdur derler. Bulan dilek tutar ve saklar .Bu yaz 5 tane birden buldum bahçedeki çimlerin arasında yetişen yoncalardan. Apartman görevlimiz Hilmi beyde bana bu yonca çiçeğini verdi madem seviyorsun abla al senin olsun dedi.Bunlarda çıtır çıtır çiçekler açıyorlar ilk yazla birlikte.

DSC00404

Tüm bu güzellikleri yaratan Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

12 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, ciceklerinizde masallah cok güzel ve bakimlilar, bir zamanlar bende cok cicek bakardim, ama artik dagittim, bakamiyorum, ellerine saglik arkadasim, selamlar...

hilal dedi ki...

bizi böyle anlatmazsın anneeee:)) nedir bu çiçek tutkun anlamadım ki:)) kıskançlıktan karnıma ağrılar girdi:P
seni seviyorum... kızın

My Turkish Kitchen dedi ki...

cicekler cok guzeller...
oyle sessiz, hareketsiz olsalar da eve kattiklari anlam ve guzellik hicbirseyin yerini tutamayacagi cinsten.
iffet

Mebrule dedi ki...

Selamlar, ciceklere bayildim...

Ne yazik ki bunca sene hic cicek bakimina merak sarmamistim, son 1 senedir yavas yavas evimi ciceklerle doldurmaya calisiyorum.

Ankarada Eryamana`da kaldim 2 sene kadar, Almanya`ya gelmeden onceydi... Cok severim Ankara`yi...

Sevgiler...

Ferhanca dedi ki...

Çiçek olna evde mutluluk vadır yada seven mutluluğu eve dağıtıyordur bu benim fikrim:)))
çiçeklerin çok güzel neşeniz daim olsun..
sevgiler.

pelince dedi ki...

Çiçeklerin hepsi harika,benjamine bayıldım..Aşk merdivenide emek istiyor biliyorum..Sevginizle kocaman olup büyümüşler...
Harikasınız,tebrik ederim..
Güzel bir hafta sonu diliyorum..

hepsusluydum dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkürler, sizin blogunuz da çok hoş..Görüşmek dileğiyle Sevgilerimle Zehr@

Tijen dedi ki...

Çok güzeller gerçekten Hadiye. Ellerine sağlık onları bu hale getirdiğin için.

sarımutfak-hande dedi ki...

çeçeklerinizin maşallahı var bende menekşeyi severim evde bir sürü var ve hapsi bu aralar coştu çiçek doldu

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Ne güzel, ben sadece kaktüs yetiştirebiliyorum:(

En son linkimde keçe süslerin yapımını anlatmaya çalıştım.Başka birşey olursa daha ayrıntılı da size özel yazabilirim:))))

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Dikmiştim galiba, yapıştırmak istersen uhu olabilir. Japon yapıştırıcı zarar veriyor çünkü. En iyisi dikmek ama. Polardan da olur poların altına ütü ile yapışan tela koyarsan daha şık olur bence.

Annekaz dedi ki...

hayran kaldım.. ben hiç bakamıyorum çiçeklere sabırlı birisiniz sanıyorum harika görünüyorlar.