Cumartesi

İncik Kebabı

 

İncik Kebabı ve suyuna bulgur pilavı

DSC00160

 

Kardeşimin Amerikadan gelmesi nedeniyle hareketli vede sevinçli günler yaşıyoruz.Ablam tüm marifetlerini döktürüyor.Yaseminin daha önce onlara yapıp ikram ettiği incik kebabını çok meth edince benimde canım istedi .Gerekli malzemeleri alınca Ablam yaptı bende izleyip öğrendim.Çok kolay ve lezzetli bir et yemeği oldu.Etler suyla hiç temas etmeden tamamen buharda pişiyor buda ayrı bir lezzet verdi doğal olarak.

Malzemeler:

  • 10 adet kuzu incik
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz 
  • 1 Tatlı kaşığı kekik 
  • 1 Çay kaşığı karabiber                                         
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Buharlı pişirme özelliği olan düdüklü tencere
  • 2 su bardağı su                                              10082812345234327

Yapılışı:

  • Tüm baharatlar ve yağ düz bir kapta karıştırılır.
  • Bu karışımla etlerin her yeri iyice kaplanır buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
  • Buhar sepetine etler yerleştirilir.
  • Düdüklü tencereye 2 su bardağı su konulur ve buhar sepeti suya değmeyecek şekilde tencereye oturtulur.
  • Tencerenin ağtı kapatılır ve 20 dakika pişirilir.

 

Notlar:

  • Bu düdüklüden yoksa buhar kase 'sii altına dayanıklı bir kap konularak büyükçe bir tencereye otutularak'da pişirilebilir.
  • Etler piştikten sonra tenceredeki suya etin suyu karışıyor bu su ile bulgur pilavı yapabilirsiiniz etin yanına çok yakışıyor.
  • Bol soğan (iki büyük baş)pembeleşene kadar tereyağında kavrulur ,İçine bulgur ilave edilip iyice karıştırılır ve etin suyu'da eklenir.Tuzunu kontrol ettikten sonra pişmeye bırakılır.

DSC00159

2 yorum:

dddental dedi ki...

harika bir yemek insanın ağzını sulatmakla kalmıyor öldürüyor bu yemek blogları.ellerine sağlık yemede yanında yat walla

GOLiFA dedi ki...

Merhabalar,
Iade -i zyarete geldim...
Ben de bu tarife bayiliyorum...En guzeli de kuzu veya tavugu hasladiktan sonra artan suyla bulgur veya pirinc pilavi yapmak...En cok da bu tadi seviyorum...
Sevgiyle kal,
Golifa
http://golifa.blogcu.com