Salı

TAM BUĞDAY UNLU EKMEK

TAM BUĞDAY UNLU EKMEK Bloglarda gezinirken diğer bloger arkadaşlarımın yaptıkları ekmekleri hayranlıkla izleyip tariflerini alarak bende zaman zaman deniyorum.Yaptığım ekmeklerde evde beğenilerek yeniyor. Bazı tariflerde tam buğday unundan bahsedilmesi sonucu web'de yaptığım araştırmalarda Ruki'nin sayfalarına rastladım .Ruki'nin ısrarla bahsettiği kimyevilerle beyazlatılmamış olan doğal içine katkı maddeleri katılmamış un bulmam gerekiyordu.Kuzenimin oğlu şerefi arayıp (Çorumda un fabrikası sahibi) bu nitelikte un aradığımı söyleyince bana hiç bir yerde bulamazsın.Ben sana bir miktar buğdayı fabrikanın değirmeninde öğütür getiririm dedi.Ve ankaraya gelirkende bana 10kg lık pakette un'umu getirdi sağolsun.Un öğütüldükten sonra çok az elenerek kaba kepeği alınmıştı ama hala çok kepekliydi.Hemen tarifleri değerlendirerek portakalagaci 'nda haticenin tarifini yapmaya karar verdim.Tarifin orjinalini haticenin sayfasından görebilirsiniz.Benim tarifime gelince; İçindekiler:
  • 3 su bardağı tam buğday unu ,
  • 1 su bardağı beyaz un ,
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurtanın sarısı
  • bir avuç ceviz.
  • 1 Yemek kaşığı susam,
  • bir tas kaynar su
Yapılışı:
  • Su, süt ve şekeri bir kasede karıştırın.
  • Una, tuzu ve instant mayayı ekleyip karıştırın.
  • Unlu karışımına su-süt-şeker karışımını boşaltın. Bir yandan hamuru karıştırırken diğer yandan zeytinyağını ve sirkeyi ekleyin.
  • Hamuru iyice yoğurup üzerine nemli bir bez örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  • Fırını 200C'ye getirin. Bir saat sonunda hamuru tekrar hafifçe yoğurup istediğiniz şekli verin.
  • Tepsiye alıp üzerine cevizleri batırın ve yumurta sarısı sürüp susam serpin. Fırını kapatıp tepsiyi içine koyun. Kaynar suyun bulunduğu kaseyi de fırının altındaki bir köşesine koyun. Fırın kapağını kapatın.
  • 15 dakika sonra tepsi içinde olduğu halde fırını 200C'ye getirin. Ekmeğinizin içi pişene kadar yaklaşık 1 saat fırında tutun. Pişince fırın telinde soğutun.

2 yorum:

fatostuncay dedi ki...

elelrinize saglık.. nefis


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://fatostuncay.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Fatos Tuncay
Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
Tarifim: Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


SELAM VE SEVGİLERİMLE;
Fatos..:)
http://fatostuncay.blogcu.com/

HADİYE dedi ki...

Fatoş hanım tabii katılırım davetinize teşekkür ederim.Kolay gelsin size.