Çaylı Kek
Bizim evde en sevilen keklerden biridir çaylı kek.Yıllar önce büyük kızım Hilal komşum Türkan hanımlarda yeyip çok beğenmiş ve tarifini getirip evde denemişti. O gün bu gün hep yaparım bu keki artan çay'ı değerlendirmek için bire bir. Süngerimsi yumuşacık lezzetli bir kek.
İçindekiler:
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı demli çay
- 1 su Bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 Su Bardağı şeker
- 2 Su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 Y/Kaşığı kakao
- 1Kahve fincanı dövülmüş ceviz
- 1Kahve fincanı damla çikolata
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye getirip ısıtın.
- Dikdörtgen borcam yada benzer kalıbı yağlayıp unlayın bir kenarda beklesin.
- Un, kakao,ve kabartma tozunu karıştırarak en az iki kez eleyin.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Yağ ve çayı yumurtaların üzerine ilave edin iyice karıştırın.
- Unlu karışımıda ilave edip karıştırın.
- Karışımı kalıba boşaltın.
- En son ceviz ve damla çukulatayıda ilave edip kalıbın içinde yavaşca karıştıralım.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika kapağını açmadan pişirelim.
Notlar:
- 20 dakika sonra fırını açıp kekimizin üzerini bıçakla boydan boya çizersek kekimiz düzgün bir şekilde kabarır. (cafe fernando"Cenk'den öğrendim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder